SUTNAGES

Πίτα με μανιτάρια πλευρώτους και σπανάκι

Προετοιμασία

1. Σοτάρουμε σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο τα πλευρώτους μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε και το σπανάκι, κουρκουμά, κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγουν τα υγρά και να μειωθεί ο όγκος από το σπανάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

2. Σε ένα ταψί μεγέθους όσο ένα φύλλο κρούστας διπλωμένο στη μέση, στρώνουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας ανοιχτό έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες από το ταψί, το λαδώνουμε με το πινέλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα 6 φύλλα.

3. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τη γέμιση ομοιόμορφα και βάζουμε άλλα 3 φύλλα διπλωμένα στη μέση λαδώνοντας με το πινέλο το καθένα ξεχωριστά.

4. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα που εξέχουν, λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια, χαράζουμε τα φύλλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30 περίπου λεπτά.

6. Αφήνουμε την πίτα 15 λεπτά να σταθεί πριν το σερβίρισμα.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές