Slider

Vegan nuggets

Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό τα ρεβίθια, το κύμινο, το σκόρδο, τη πάπρικα, το πελτέ, τη σόγια και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό και πολτοποιούμε ξανά. Άμα δούμε ότι δεν το ανακατεύει καλά, αφαιρούμε και ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας.

Κόβουμε σε 30 γρ. και δημιουργούμε τα nuggets, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.

Τα αφαιρούμε μόλις είναι έτοιμα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Παράλληλα σε 1 μπολ αδειάζουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη φρυγανιά, πανάρουμε πρώτα περνώντας τα από τον χυλό, μετά από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τοποθετούμε τα nuggets σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με vegan μαγιονέζα.

“Βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσόυλη στο giorgostsoulis.com

Περισσότερες συνταγές