SUTNAGES

Quiche Lorraine

1. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, γιαούρτι, ηλιέλαιο, μία πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε καλά.

2. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.

3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει περνάμε το παριζάκι και τον αρακά για ένα λεπτό από το λάδι και σβήνουμε με το κρασί.

4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το γάλα βρώμης, το τυρί, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 περίπου λεπτά.

8. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές