Slider

Τζατζίκι αβοκάντο

Για το κλασικό τζατζίκι πλένουμε το αγγούρι, το στεγνώνουμε και το τρίβουμε με τη φλούδα του. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθεί. Το στύβουμε καλά με τα χέρια να φύγουν όλα τα περιττά υγρά και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τα αβοκάντο , το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον. Δοκιμάζουμε την οξύτητα της γεύσης και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ξύδι. Τέλος, προσθέτουμε το ή τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.

Από τη chef Ντέμη Γεωργίου

Περισσότερες συνταγές