Slider

Τόφου cheesecake σοκολάτα

Για τη βάση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

Σε μία φόρμα για cheesecake βάζουμε κάτω αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το μείγμα της βάσης να πάει παντού και πιέζουμε ελαφρά.

Για τη κρέμα

Βάζουμε στο μπλέντερ το silken tofu, την ανεπεξέργαστη ζάχαρη, το βούτυρο καρύδας, το κακάο και τα χτυπάμε καλά να γίνει κρέμα.

Βράζουμε 1 φλιτζάνι σοκολατούχο γάλα βρώμης με μία κουταλιά αγάρ-αγάρ και το ρίχνουμε σε δύο φλιτζάνια τριμμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Ρίχνουμε το σοκολατούχο γάλα με την κουβερτούρα μέσα στην κρέμα τόφου και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και απλώνουμε να πάει παντού.

Για το γλάσο

Βάζουμε στο μπλέντερ τη μπανάνα, το σοκολατούχο γάλα βρώμης, την ανεπεξέργαστη ζάχαρη, το κακάο και το χτυπάμε να γίνει κρέμα.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα και από πάνω το 1/2 φλιτζ. τριμμένη κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα με δύο ώρες.

Περισσότερες συνταγές