SUTNAGES

Φρικασέ με σπανάκι, ρεβύθια και μανταρίνι

1. Σοτάρουμε στη κατσαρόλα κρεμμύδι και σπανάκι και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα 2 φλιτζ. ρεβίθια, ντομάτα, άνηθο, ρίγανη, δάφνη και νερό να σκεπάσει τα λαχανικά και 2 δάχτυλα πιο πάνω, χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα ρεβίθια, το χυμό από τα μανταρίνια, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά.

3. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την κουνάμε λίγο να απλωθεί η σάλτσα, μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Από τον vegan/vegetarian chef, Νίκο Γαϊτάνο

Περισσότερες συνταγές