SUTNAGES

Σαλάτα κους κους με σπαράγγια, φασολάκια & φυτικό τυρί

Για το κους κους: Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βραστό νερό, το κους κους και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το κους κους.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα φασολάκια, τα σπαράγγια και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα, τα κόβουμε στη μέση.

Κατόπιν, στο ίδιο σχαροτήγανο ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι και ψήνουμε το φυτικό τυρί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις ψηθεί, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος, σε ένα μπολάκι προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα 15 ml ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing. Αφού ομογενοποιηθεί, το προσθέτουμε μαζί με το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε εκ νέου.

Τοποθετούμε τα λαχανικά και το φυτικό τυρί πάνω από το κους κους και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και άνηθο.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com» 

Περισσότερες συνταγές