Slider

Μπισκότα με ρόδι & ταχίνι

Σε ένα μεγάλο μπολ  αδειάζουμε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ, το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, το κάρδαμο, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε εκ νέου.

Κατόπιν, παίρνουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης. Κάθε μπαλάκι που ετοιμάζουμε το τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Μόλις ολοκληρωθεί το μείγμα, πιέζουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι, ώστε να πλατιάσουν ελαφρώς, πιέζουμε μερικούς σπόρους ροδιού στην επιφάνεια του κάθε μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15-17 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να πάρουνε ελαφρώς σκούρο χρώμα στις άκρες τους.

Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com» 

Περισσότερες συνταγές