SUTNAGES

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια & φυτικό τυρί

Κόβουμε κάθε κρεμμύδι στα 8 και ξεχωρίζουμε προσεκτικά τα φύλλα τους.

Κατόπιν, μεταφέρουμε τα κρεμμυδόφυλλα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 40Χ30 εκ., ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα, λαδώνουμε ελαφρώς κάθε φέτα ψωμιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά στους 200°C. Μόλις είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τη μισή ποσότητα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ενώ κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη ποσότητα κρεμμυδιών.

Έπειτα, στο μπολ με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια προσθέτουμε το φυτικό τυρί, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ύστερα, αλείφουμε ομοιόμορφα κάθε φέτα ψωμιού με λίγο από το παραπάνω μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα ψημένα κρεμμυδόφυλλα.

 

Συνδυάζεται υπέροχα με τον αφρώδη οίνο “Gancia Prosecco Brut”, ένα απεριτίφ που θα σας ξετρελάνει!

Διαβάστε περισσότερα για τον αφρώδη οίνο “Gancia Prosecco Brut” πατώντας εδω!

 

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com» 

Περισσότερες συνταγές