Slider

Glühwein ζεστό γλυκό κρασί

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύλο της κανέλας. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και μετά χαμηλώνουμε αρκετά, τόσο ώστε να μη χοχλάζει το νερό.

Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.

Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Προσθέτουμε επίσης τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κονιάκ και το σιρόπι αγαύης. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει πηχτό και σιροπιαστό αλλά χωρίς να βράζει.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να αρχίσει να ατμίζει ελαφρά.

Σουρώνουμε το μείγμα και σερβίρουμε σε ζεστά ποτήρια (για να μη σπάσουν), είτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, αφού πρώτα το ζεστάνουμε.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές