SUTNAGES

Φακόρυζο

Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε τις φάκες και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάσει, συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι όπου τις αφήνουμε να σουρώσουν.

Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ύστερα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τις φακές, το κόλιανδρο, το κύμινο, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό.

«βρείτε περισσότερες συνταγές & blog του Γιώργου Τσούλη στο giorgostsoulis.com»

Περισσότερες συνταγές